Glazbeni spektakl Kraljeva sluškinja!

Teatar za mlade Barakuda 2012 i retro pop blues bend Bang Bang & Vlatko Panić, okupili su se kako bi stvorili svoju prvu predstavu – glazbenu komediju Kraljeva sluškinja, autora i redatelja Borisa Kovačevića.

O predstavi Kraljeva sluškinja.
Pitali smo autora i redatelja Borisa Kovačevića:
Komedija je posvećena svima onima koji su uvijek pored nas, ali ih nikada ne primjećujemo… Za komediju Kraljeva sluškinja kao predložak poslužilo mi je neiscrpno vrelo komedija i farsi Molliera i Feydeaua. Dok sam razmišljao o glazbi uvijek sam se vraćao glazbi ‘50-ih. … i to ne bez razloga … tih godina rađali su se počeci zavodljivog rocka, jednostavne glazbene forme, pjevne, nevine i zabavne, o kojoj danas mladi malo znaju, ne slušaju je i ne poznaju. Tako je Kraljeva sluškinja dobila svoju autorsku glazbu – rock and roll!

— O sadržaju
Mlada sluškinja Lora je sasvim obična djevojka, ali posebna u svojoj nakani da se izbori za svoj komadić sreće i plavog neba. Lora ne odustaje jer ne može odustati. U kontrapunktu njezina položaja stoji ponosan i odvažan karakter, pun vrlina za koje smo zaboravili da postoje: iskrenost, hrabrost, jednostavnost i odlučnost. Sve to vodi Loru do konačnog cilja! Na kraju, kada se ugase svijetla pozornice, Lorina priča učinit će nam se tako poznatom i našom da je nećemo lako zaboraviti.

Kraljeva sluškinja

Autor i redatelj /
Boris Kovačević

Glume/
Kralj Alfred XII zvani Fedo / Petar Cvirn
Lora, njegova sluškinja / Nina Benović
Kralj Zort / Petar Atanasoski
Princeza Emia, Zortova kći i zaručnica kralja Fede / Sanja Sumrak

Glazbu izvode /
Bang Bang i Vlatko Panić

Written by

No Comments Yet.

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.