Kraljeva sluškinja

Kraljeva sluškinja jedinstvena je glazbena komedija za mlade, spoj kazališta i glazbenog koncerta, pripremljena kao glazbeni spektakl u kojoj će vrhunska glumačka ekipa, koju čine Petar Cvirn, Petar Atanasoski, Nina Benović i Sanja Sumrak, uz pratnju zagrebačkog retro pop/blues benda Bang Bang, gledatelje odvesti u neobičnu ljubavnu priču smještenu u ‘5o-e godine i vrijeme rock’n’rolla!

Predstava je nastala iz pera pisca, dramaturga i redatelja Borisa Kovačevića, inače poznatog po predstavama Mi djeca s kolodvora ZOO, Dr. Dolittle, Maturanti, Münchausen itd. Po riječima samog redatelja, ova univerzalna ljubavna priča posvećena onima koji su uvijek pored nas, a nikad ih ne primjećujemo!

Priča je to o mladoj sluškinji Lori koja odano brine o mladom razmaženom kralju koji je njezina jedina, prva i prava ljubav. No, kako to obično biva, mladi kralj Alfred uopće je ne primjećuje i  ima sasvim druge planove za svoju budućnost. Lora neće odustati u svojoj potrazi za srećom jer ne želi i ne može odustati od sebe  i svog srca.

Kraljeva sluškinja je po svom žanru komedija, no sadržajno i u svom angažmanu da kaže nešto, ona je i puno više od smiješnih i komičnih zabuna likova. Ona u sebi nosi puno dublju poruku o slijeđenju i borbi za svoje snove bez obzira na prepreke te podsjeća da se za pravu i iskrenu stvar u životu treba boriti bez obzira na društveni položaj i životne okolnosti.

Kraljeva sluškinja Lora, koju glumi Nina Benović (mjuzikl Svinje – DK Dubrava I Kufer Teatar, Cyrano de Begerac – HNK Osijek), sasvim je obična djevojka, ali posebna u svojoj nakani da se izbori za svoju sreću i svoj komadić neba kao, uostalom, i svi mi.

Njenog kralja Fedu utjelovljuje Petar Cvirn, jedan od najpopularnijih glumaca mlađe generacije, koji je dosad odigrao uloge u izuzetnim kazalištim predstavama kao što su Medeja (HNK Zagreb), Čekaonica (Teatar &TD, Postojani kositreni vojnik (Kazalište Knap), a njegovo smo lice dugo vremena gledali i na televizijskim ekranima, u serijama Dolina sunca i Ruža vjetrova.

U ovom spektaklu, u ulozi kralja Zorta, zapjevat će i zaplesati i Petar Atanasoski, poznat po ulozi u predstavi “Mrvice iz dnevnog boravka”, za koju je višestruko nagrađivan, a gledali smo ga i u popularnim filmovima Svećenikova djeca i Sonja i Bik.

Zortovu razmaženu kćer Emiu, savršeno će utjeloviti Sanja Sumrak Radoš, koja je u svojoj karijeri odigrala više od 30 različitih uloga u više od 1000 predstava za mlade!

Kroz jedinstvenu autorsku glazbu, koju potpisuje Vlatko Panić, predstava na velika vrata vraća zavodljivi, pjevni, nevini i nevjerojatno zabavni rock’n’roll!

Rijetki su bendovi u Hrvatskoj koji mogu na bolji način dočarati to vrijeme, od sve poznatijeg benda Bang Bang kojeg čine talentirana mlada pjevačica i glumica Lara Antić, producenti Hrvoje Prskalo i Zvonimir Domazet, te glazbenici Tomislav Hajak i Nikola Matić.

— Izvođači:

Kralj Alfred XII zvani Fedo – Petar Cvirn
Lora, njegova sluškinja – Nina Benović
Kralj Zort – Petar Atanasoski
Princeza Emia, Zortova kći i zaručnica kralja Fede – Sanja Sumrak

Bang Bang i Vlatko Panić (bubnjevi Tomislav Hajak, bas Nikola Matić, gitare Zvonimir Domazet i Hrvoje Prskalo, klavijature Vlatko Panić, vokali Lara Antić, Vlatko Panić i Nikola Matić)

Autor i redatelj: Boris Kovačević
Glazba: Vlatko Panić
Stihovi: Sanja Sumrak
Kostimi, scena i rekviziti: Vesna Mihetec
Koreograf: Martina Radošević
Inspicijentica: Tatjana Lisac
Šminka i frizure: Sonja Pavićić
Voditelj tona: Mario Domazet

Oblikovanje rasvjete: Domagoj Drčić
Glazbeni producent: Hrvoje Prskalo
Snimano u studiju Zg-zvuk

Grafičko oblikovanje: Luka Vucić
Tipografija naslova: Måns Grebäck
Fotografija: Sandro Sklepić
Producenti: Dražen Mavračić, Vanja Štefanec
Promidžba: Martina Nemčić
Marketing i prodaja: Sanja Mavračić, Ivana Kušec